Van der Koppel

Boerderijwinkel

Over onze runderen

 

In oktober 2015 hebben we het 2-sterren Beter Leven Certificaat ontvangen van de Dierenbescherming. Onze stieren worden grootgebracht volgens de eisen van het 2-sterren Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Dit betekent o.a. dat ze minstens 180 dagen 12 uur buiten in de open lucht lopen en dat de kalfjes minimaal 5 maanden bij de moeder blijven.

De stieren en mestkoeien zijn gehuisvest in groepen in ruime strostallen. De zoogkoeien staan van ca. april tot oktober vrolijk buiten. Dit wordt onbeperkte weidegang genoemd. De rest van het jaar staan ze lekker warm binnen. Ze krijgen dan van eigen land geoogst ingekuild gras en maïs gevoerd.

De kalfjes worden geboren tussen februari en juni. Minimaal de eerste 5 maanden lopen zij bij de moeder. Wanneer in oktober (afhankelijk van het weer) al ons vee weer op stal gaat worden ze gesorteerd op geslacht. Het vrouwelijk vee mag de volgende zomer weer naar buiten. De stieren blijven dan tot het eind op stal. Het jongvee (<1 jaar) staat grotendeels in een aparte stal, die kleiner is en vooral in de echte wintermaanden minder koud en tochtig.

We zijn een extensief bedrijf, wat inhoudt dat het voer grotendeels van eigen land komt. Het enige wat aangekocht wordt, is het krachtvoer. Er zijn 3 verschillende menu’s voor het vee. De stieren krijgen voornamelijk maïs, de koeien kuilgras en het jongvee een menu wat bestaat uit beiden. Dit allemaal om een optimale gezondheid en groei te realiseren.

We maken zo min mogelijk gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Het medicijngebruik kan mede door deze goede voeding en huisvesting tot een minimum worden beperkt.

Dankzij de fijne eigenschappen van Blonde d’Aquitaine runderen, onze natuurlijke fokmethode en de hierboven beschreven diervriendelijke verzorging heeft ons Koppel Boerderijvlees alle kwaliteiten die nodig zijn om in de smaak te vallen.

 

 

Data

Vers Vlees Pakket

7 en 8 november 2017

12 en 13 december 2017

30 en 31 januari 2018

6 en 7 maart 2018

10 en 11 april 2018

 

Bovenstaande data zijn er vers vlees pakketten van 10kg of 20kg. U kunt zich hiervoor inschrijven door een e-mail te sturen naar info@koppelboerderijwinkel.nl

Openingstijden

Openingstijden

ma  maandag:   Gesloten
di  dinsdag:   Gesloten
wo  woensdag:   09:00-12:00
do  donderdag:   Gesloten
vr  vrijdag:   14:00-20:00
za  zaterdag:   09:00-13:00
zo  zondag:   Gesloten


Buiten de openingstijden bent u van harte welkom op afspraak.

 

 

 

 

Onze contactgegevens:

 

Koppel Boerderijwinkel

Rijksstraatweg 76

4194SL Meteren

Tel. Sabine 06-48463456

Tel. Kees 06-12781661

info@koppelboerderijwinkel.nl