Van der Koppel

Boerderijwinkel

Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal veelgestelde vragen over ons rundvlees en onze boerderij.

Hoeveel vlees zit er in een pakket?

In een 10kg pakket zit ca. 10 kg vlees en in een 20kg pakket zit ca. 20kg. De hoeveelheden getoond op de website zijn een benadering en kunnen iets afwijken. Het is allemaal puur rundvlees van een hoge kwaliteit.

Kan ik vlees bijbestellen?

Het is mogelijk om losse kilo’s gehakt bij te bestellen, overige vleessoorten niet. We verkopen het jaar rond diepgevroren, gevacumeerd rundvlees in de boerderijwinkel.
Wil je een bijzonder deel (bijvoorbeeld tong, staart, lever, bavette, longhaas) van het rund erbij? Neem dan contact op, dan kijken we wat mogelijk is. Let wel, we hebben natuurlijk maar 1 tong en 1 lever. De nieren mogen niet verdeeld worden.

Wanneer kan ik het vleespakket ophalen?
Wanneer u een bestelling heeft geplaatst ontvangt u een bevestiging via e-mail. In deze e-mail staan de afhaaldata en tijden. Dit is meestal op dinsdagavond en woensdagochtend.

Waar komt het vlees vandaan?

De runderen staan op onze boerderij in Meteren.

Is het biologisch vlees?

Ons vlees mag niet biologisch genoemd worden. Wij voeren onze runderen namelijk geen biologisch voer. Zij krijgen gras van eigen land, maïs van eigen land, aardappelsnippers die als restproduct overblijven bij Nederlandse aardappelfabrieken, bierbostel van Nederlandse brouwerijen en krachtvoer van familiebedrijf Fuite uit Genemuiden dat volledig bestaat uit GMO-vrije grondstoffen. 

Wat betekent het Keurmerk Beter Leven van de Dierenbescherming?

U kunt meer over dit keurmerk leven op de site van de dierenbescherming, www.beterleven.dierenbescherming.nl. Onze stieren worden grootgebracht volgens het Keurmerk Beter Leven van de Dierenbescherming. We voldoen ruimschoots aan de eisen voor 2 sterren. Echter worden ze niet geslacht volgens dit keurmerk, omdat onze huisslager niet bij deze Keten is aangesloten.

Hoe ziet het vleespakket eruit?

Je kunt het pakket op het afgesproken tijdstip afhalen inze boerderijwinkel in Meteren. Het zit per soort verpakt. Je kunt het dan zelf in eventuele kleinere gewenste hoeveelheden verpakken. Op elk soort vlees zit een duidelijke sticker met wat erin zit.

Hoe lang doe ik met een pakket?

Dat is geheel afhankelijk van hoeveel en hoe vaak je rundvlees eet en is voor ons moeilijk in te schatten. Wellicht dat je met ons vleespakket iets meer rundvlees eet.

Hebben de runderen in de wei gelopen?

Ja, de runderen lopen minimaal 6 maanden van hun leven buiten in de wei bij de moeder. Onze stieren worden geslacht op een leeftijd van ca. 2 jaar. Zij zijn dan voldoende gegroeid en het vlees is optimaal. De leeftijd van slachten van vrouwelijk vee is verschillend, maar minimaal 2 jaar.

Kan ik de boerderij en de runderen een keer bezichtigen en zien waar de beesten vandaan komen?

Wanneer je je vleespakket(ten) komt afhalen kan je enkele van onze dieren al duidelijk zien staan, ivm veiligheid is het momenteel niet mogelijk de stallen te bezoeken.

Ik zie op filmpjes en foto’s op de website ook andere rassen?
Ja, dat klopt. 99% van ons vee is Blonde d’Aquitaine. De 1% andere rassen is aangekocht. Deze andere rassen geven dezelfde hoogwaardige kwaliteit vlees.

Door welke slager wordt de stier geslacht?

Slagerij Jonkers uit het naburige dorp Est verzorgt de slachting en verpakt de pakketten. Wist u dat het feit dat de slagerij op slechts enkele km’s afstand van de boerderij ligt, bijdraagt aan het dierenwelzijn? De dieren komen zo minder gestresst aan en het transport verzorgen we zelf.

 

 

Data

Vers Vlees Pakket

3 en 4 oktober 2017 (VOL)

7 en 8 november 2017

12 en 13 december 2017

30 en 31 januari 2018

6 en 7 maart 2018

10 en 11 april 2018

 

Bovenstaande data zijn er vers vlees pakketten van 10kg of 20kg. U kunt zich hiervoor inschrijven door een e-mail te sturen naar info@koppelboerderijwinkel.nl

Openingstijden

Openingstijden

ma  maandag:   Gesloten
di  dinsdag:   Gesloten
wo  woensdag:   09:00-12:00
do  donderdag:   Gesloten
vr  vrijdag:   14:00-20:00
za  zaterdag:   09:00-13:00
zo  zondag:   Gesloten


Staat ons mooie bord met open aan straat? U bent van harte welkom.
Buiten de openingstijden graag op afspraak.

 

 

 

 

Onze contactgegevens:

 

Koppel Boerderijwinkel

Rijksstraatweg 76

4194SL Meteren

Tel. Sabine 06-48463456

Tel. Kees 06-12781661

info@koppelboerderijwinkel.nl